Korte omschrijving:
Water dat zich bevindt langs de Trekweg in Almere. Net nabij de Vaartplas tot aan de eerste brug is het wedstrijd parcours voor de karper en witvis wedstrijden. De Lage Vaart is in Nederland een zeer bekend water voor heel veel vissers. Dit is ook logisch, want het is een geweldig stuk water. Wel goed om te weten is dat er scheepvaart is, je moet je materiaal hier wel op aanpassen. Wanneer je achter de karper aangaat op de Lage Vaart moet je weten dat het over het algemeen de kleinere karpers zijn. Denk aan gewichten tot ongeveer 10kg. Natuurlijk zitten ze er ook zwaarder maar dat is een uitzondering. Wel zal je geweldige gevechten ervaren, het zijn namelijk oersterke vissen. Wil jij dus een fantastisch dril beleven? Ga dan zeker eens vissen op de Lage Vaart.

Locatie:De vis plaatsen zijn gemaaid en gedeeltelijk verhard. De keren dat wij daar hebben gezeten was er een matige stroming. Nachtvissen is toegestaan als je in bezit bent van een nachtvispas. Je mag op de lage vaart ook vissen met 3 hengels als je in het bezit bent van de derde hengel vergunning. Er wordt heel veel gevist, het is dus niet een eenvoudig water. 

Karpersoorten:

Schubkarper
Spiegelkarper
Graskarper

Gewichten:
Door ons tot 18 pond gevangen. Maar er zwemt veel groter.

Tips:
Houd er rekening mee dat je backlead/toplood zo ver mogelijk naar het midden van het water laat glijden want er is scheepvaart (recreatie). Vis strak op het kantje. Tot aan de overkant is ongeveer 45 à 50 meter.

Enkele geregistreerde vangsten:
Schub, 5,50 kg 77cm
Schub, 6,25 kg 71cm
Schub, 3,75 kg 64cm
Graskarper, 13,50kg 99cm

Buienradar

Advertenties