Een onthaakmat verplicht

Een onthaakmat is voor de karpervisserij een belangrijk materiaal. Er zijn toch mede vissers die daar volgens mij anders over denken. Ik zie namelijk vaak nog mensen die een gevangen karper op het gras of zelfs op de stenen leggen. Je begrijpt vast wel dat dit slecht is voor de vis.

Je beschadigt niet alleen de vis, maar hierdoor raakt de karper ook zijn beschermende slijmlaag kwijt, en dat is niet goed. Deze slijmlaag beschermd de karper namelijk tegen ziektes en infecties.

Soul onthaakmat met opstaande randen

Enkele tips voor het je aankoop van een onthaakmat:

  • Een dikke onthaakmat zorgt ervoor dat de karper het best beschermd blijft.
  • Een grote onthaakmat is belangrijk zodat de karper er helemaal op kan liggen.
  • Een onthaakmat die dicht kan biedt de mogelijkheid de karper veilig in de mat naar het water kan brengen.
  • Opstaande randen is een optie, dit voorkomt dat de karper en van af kan glijden.

Als je op deze punten let heb je een goede onthaak mat. Hierdoor blijft de karper goed beschermd. Zodat iedereen nog kan genieten van de karper die jij veilig weer terug hebt gezet. Ik zeg er wel bij, alles is beter dan geen onthaakmat. Dus heb je geen geld voor een grote dure onthaakmat, zorg dan in ieder geval dat je een kleinere variant hebt en ga sparen voor een betere. Dit geldt natuurlijk vooral voor de jonge vissers!

Strategy Comfort Pro onthaakmat met hoge randen

Tip:
Als je geen onthaak mat hebt die dicht kan zorg er dan voor dat je een weegzak heb waar mee je hem naar het water kan tillen.


Chub eenvoudige onthaakmat

Buienradar

Advertenties