De wekker voor vanochtend op zes uur gezet. Vijf uur was ik wakker. Ik heb er zin in. Half zeven was ik bij het water. Eerst alles eens lekker in me opnemen.

Ik zit op dezelfde stek als de vorige keer. Ik ben begonnen met de peil dobber. Eerst even kijken waar, wat en hoe diep. De bodem voelt zanderig aan met hier en daar een steen of stronk. De kant loopt zeer snel af maar een diepte van meer dan acht à negen meter. Ik ga beginnen op een meter of vijf.

Ik zie geen activiteit, waar dan ook. Behalve forellen die uit het water springen om één van de miljoen vliegjes te vangen. De zon breekt door en de temperatuur loopt snel op. Heerlijk is het.

Bob Ross schilderij
Mooi hè, het lijkt wel een Bob Ross schilderij

Maar nog steeds geen vis. Ik heb de lijnen met de voerboot uitgevaren en ze gedropt naast een mooie voerplek. Pas laat is de middag, na vijf uur zien ik her en der wat bruisplekken, ook op mijn voerplek. Wie weet brengt de laagstaande zon nog een mooie vis op de kant.

Schuin tegen over me zit een oud Frans mannetje te vissen. Het is een druk baasje die met een karper'tje heeft gevangen. Hij deed net alsof hij een walvis aan de haak had.... volledig in Paniek. Helaas eindigde de vis levend in een jutten zak. Later werd er nog één toegevoegd. Ik hoop dat één van de vele graten overdwars blijft steken als zijn eerste hap neemt. Helaas, het schijnt hier te mogen. Als ze de grote jongens maar met rust laten.

De rest van de dag heeft me geen vis opgeleverd. Wel een heerlijk rode kop, een ervaring rijker en een mooi bouwsel tussen mijn piepers.

Spinnenweb
Hij/zij is er wel druk mee geweest, maar had ook wel de hele dag

Ik heb veel baat gehad met de Trans-Swiep. Wat een geweldig ding. Jammer dat ik geen tijd heb gehad om er handvatten op te zetten. In ieder geval ik nu alleen zere handen in plaats van een barstende koppijn de volgende dag.

Trans-Swiep
Jawel, de Trans-Swiep. Echt super.

Ik de hoek waar ik viste, viste ik zeker niet alleen. Het leek wel de surfvijver. Veel lijnen in het water, en iedereen gooit een aantal handen voer in het water. Zeg maar gerust Flink wat voer. De manier van vissen: Je neemt twee of drie hengels. Gooit in. Daarna gooi je met een Jeux de Boules worp een blik maïs naar de ene haak en een blik maïs naar de andere haak. Als je na een half uur niet gevangen hebt, ga je weg. Ondertussen heb je wel tien keer opnieuw ingegooid. Ben je net weg komt de volgende, die doet hetzelfde. Genoeg voer dus buiten mijn voerplek om. Om 6:30 uur wist ik niet dat er zoveel vissers zouden komen.

Op de terugweg zie ik een Franse karper visser. Zo te zien aan zijn spullen een echte. De stoute schoenen aangetrokken en er op af gestapt. Hij had een leuke dag gehad. 4 karpers. Dat is 4 meer dan ik had. Om hem heen waren geen andere vissers. De visser heet Matthieu en hij nodigt mij uit om morgen bij hem te gaan vissen. Die uitnodiging neem ik met veel plezier aan. Ben benieuwd wat morgen brengt.