Het was weer een tijd geleden maar Swerus en Michel zijn weer eens samen een nachtje vissen. Op naar Almere de Lage Vaart. Het plan: karpers vangen, weinig slaap, veel snoeiharde runs en plezier. We hebben het bijna allemaal gered. Op de snoeiharde runs en de karpers na.
Weinig slaap en veel plezier hebben we wel gehad. 

Zaterdag ochtend 5:00 uur zaten we in de auto richting Almere. Swiep had voordat we weg gingen nog even buienradar bekeken... en dat was niet veel soeps. De ruitenwissers moesten flink aan de bak. Eenmaal aangekomen op onze van te voren bepaalde plek was het op een paar druppels na droog. We hebben beide een Ultimate pleasure Dome gekocht. Een één persoons tent binnen de wettelijke maten van de nachtvis reglementen. Leuke tent voor het bedrag wat je er voor betaald. Met wat regen konden we dit gelijk goed testen... We blijven droog :)

Alles staat vrij snel klaar en we zitten al snel met de volledige uitstalling klaar voor de eerste vis. Ik kom er achter dat ik een aantal dingen vergeten ben.... De pasta voor het avond eten en een bak met dips, boilies voer en andere belangrijke dingen. Maar Swerus heeft kip en soep bij zich en extra voer voor de vissen. Dus ik mag wat van hem bietsen.

Na een niet al te lange tijd begint een van mijn piepers te klagen. Swiep en ik hebben het gevoel dat het om een fanatieke brasem gaat, maar nee het is een winde. Ik begin toch aardig de Winde specialist te worden :)

Winde Almere Lage Vaart 2008-08-23

Verder bleef het de rest van de dag rustig op het bezoek van Evelyne en Wim na dan. Totdat er ineens een auto stopte waar een man uitstapte en begon met de zin "heren" Dat is nooit goed als iemand zo begint. Het blijkt een organisator te zijn van een viswedstrijd. Hij geeft aan het hele stuk van de Trekweg gereserveerd te hebben voor een witvis wedstrijd. Hij ziet onze uitstalling en geeft aan dat hij het parcours wel om ons heen bouwt. Wij geven hem wat Brasem tips, want daar hebben we wel ervaring mee :) De rest van de middag gaat snel voorbij, misschien komt dat omdat ik op mijn stretcher in slaap ben gevallen.

Na een lekkere maaltijd: kippensoep, karbonades en toe griesmeelpudding met Rode bessen saus is het tijd om een vis te vangen... Maar helaas. Als een geintje herhaal ik nog een Justin opmerking: "je zult zien, liggen we net in onze slaapzakken en gaat er één van de piepers". Het is ondertussen 23:30 tijd voor bed. Ik stap als eerste mijn eigen Pleasure Dome is en rits de tent dicht. Swerus test nog even zijn draadloze sounderbox stapt vervolgens zijn tent/Dome in. Ik hoor zijn rits naar beneden gaan, nog geen 5 seconden gaat één van zijn piepers en open gaat de rits weer :) had Justin toch gelijk. Helaas wederom een brasem.

Die nacht ben ik er vijf keer uit geweest om brasems weer teurg te zetten. Los van de vele enkele piepjes. We hadden aan twee rig's 26 mm boilies zitten. Toch lijkt het er op dat brasems deze toch proberen te eten. Om acht uur wordt ik wakker van bedrijvigheid en een vreemde stem. Het is de wedstrijd leiding.... Of we nog wat gevangen hebben. Antwoord is brasems en dat vindt hij mooi. We wensen hem succes. Drinken een bak kofie en beginnen met inpakken om zonder karpervangst weer terug te rijden.

Wel kan ik jullie zeggen. Verder op zaten een stel karpervissers al twee dagen te vissen zonder een enkele run. En hadden we meegedaan met de witvis wedstrijd hadden we zeker gewonnen met onze brasems :)

We hebben het wederom leuk gehad, ondanks de matige vangst heb ik toch nog steeds zin om weer te gaan. 

Buienradar

Advertenties