Daar zit ik weer. Dezelfde stek als gisteren. Ik heb met mijn ochtend sms'je van Sjon gehad of de eerste run is er. Binnen twintig minuten. Dat gaat lekker. Het is een kleine spiegel van 57 cm en net geen 2 kilo. Ze zijn niet groot maar wel heel mooi. Nu maar wachten op de volgende.

De volgende laat even op zich wachten. Ondertussen heb ik al weer bezoek gehad van een aantal mensen. Matthieu met zijn kinderen kwam even afscheid nemen. Hij vertrekt morgen vroeg maar Bretagne voor een korte vakantie. Adriaan is ook even komen buurten. En een stel toeristen, Frans en Nederlands. Om kwart voor één wordt mijn Moore boilie gepakt de een vis. Een korte run is het gevolg. Op het moment dat mijn hengel wil pakken is het weer stil. Ik dacht dat hij niet gehaakt was en begin mijn ongenoegen uit te spreken :). Plots gaat hij weer... Het is toch een vis. Correctie visje. nog geen anderhalf kilo, maar toch leuk. Een vis is een vis en een karper is een karper.

2 kilo. 57 cm
2 kilo. 57 cm

1,5 kilo. 52 cm
1,5 kilo. 52 cm

Ik raak een beetje gefrustreerd. Ik heb vaak een aanbeet niet verzilverd wordt. Er wordt een meter lijn van de spoel getrokken en daarna stopt het. Zwaar frustrerend. Ik heb nu de oude vertrouwde helikopter rig vervangen. Één in-line en een semi-fixed. Kijken wat deze montages presteren. Maar helaas tot vijf uur blijft het wederom stil. Op de semi-fixed krijg ik een run. Een Franse karper visser, een kennis van Matthieu, is mede getuige van een mooi dik spiegeltje van 4,5 kilo. Gelukkig ik kan het nog.

4,5 kilo. 61 cm
4,5 kilo. 61 cm

3, 25 kilo. 58 cm
3,25 kilo. 58 cm

Ik loop de hele tijd met het gevoel dat de karpers ondieper zitten. Ondanks de aanbeten. Ik begin dus met de peil-dobber links van mij het water af te zoeken. Dat is namelijk de hoek waar de stevige wind maar toe blaast. Het loopt daar aardig af van één meter naar twee en een half. Ik besluit te kijken of die helling mij wat kan brengen en leg daar één van mijn rigs meer.... We wachten af.

3 kilo. 59 cm
3 kilo. 59 cm

De Moore boilies doen hun werk. Alleen in combinatie met de stickmix. Twee vissen later heb ik mijn nieuw gevonden locatie verlaten een beide hengels in dezelfde richting gegooid. Het is niet logisch maar de vis zit op meer dan drie meter. Ze hebben ook geen zin in een mooie voerplek en pakken beter op een enkele boilie met wat mix er om heen. Het water was op zondag bijna 16 graden, nu 13,5. Zeker door de wind en de regen.

Zo op de valreep worden er nog een tweetal karper op de foto gezet. De Moore boilie en eigen boilie werken allebei. Ik ben helemaal in mijn nopjes :). De laatste die ik gevangen heb, ging er vandoor toen ik net mijn piepers uit had gezet. Het moment dat ik het knopje indrukte, begon mijn spoel te lopen. Ik was eerst in de veronderstelling dat ik iets gedaan had... Maar het was een vis

5 kilo. 69 cm
5 kilo. 69 cm

3, 5 kilo. 62 cm
3,5 kilo. 62 cm

Geëindigd met zeven vissen op de kant. Al met al een productief dagje. Vooral de spiegels hadden er zin in. Het zijn wel kleine donders. Ik hoop dat er nog een kolos op de kant wil komen.....

Zonsondergang
Zonsondergang, mooi Hè?

We weten morgen meer. Want raad eens wat.... Ik ga morgen vissen.

Buienradar

Advertenties