Justin en ik wilde eens kijken hoe Almere bij nacht zou zijn. We wilde natuurlijk met alle plezier de nieuwe tent testen. Zaterdag 5 juli was het zo ver. Omdat Justin tot vijf uur werkt zouden we daarna gaan vissen. Ik had op het moment dat hij thuis kwam de auto al volgeladen. Nieuwe auto maar toch vol tot de top :) We nemen ook steeds meer mee.

Op naar Almere. De lage vaart, ook wel bekend als de plek van de wedstrijden. We hadden al wat overleg gepleegd waar we wilde gaan zitten. Maar er stonden nog wat opties open. Aangekomen in Almere bleek het toch allemaal te veranderen. Er was een wedstrijd aan de gang. Dus flink wat hengels in het water op het tweede gedeelte van de trekweg.

Wij zijn dus maar verder gereden. De volgende optie was ook al bezet. Daar stond al een tent. Dus volgende optie. Ik had een plek wat me wel een goed idee leek, maar daar aangekomen rook het wat vreemd. Een snelle blik in de bosjes was voldoende om de oorzaak te vinden. Iemand had goed in “page” geïnvesteerd. Dus maar een andere plek.

Tussen beide plekken zag Justin een plek een ideale stek. Ik was het direct met hem eens. Dit was de nachtplek. Gezien de voorspellingen van buienradar, leek het ons verstandig om eerst de tent op te zetten. Dit bleek een wijs besluit. Kort nadat we de tent hadden staan begon het flink te regenen. Dus alle spullen opgebouwd vanuit de tent.

Zon na de bui
Zon na de bui

Na de bui hebben we de voerboot gepakt en twee lijnen uitgevaren naar de overkant.... Strak tegen het kantje. Maar dan onder een overhangende boom. Justin's rechter hengel en Mijn linker hengel. Daar hebben we hoge verwachtingen van.

We besloten de twee buitenste hengels aan deze zijde tegen het kantje aan te leggen. In het tijdschrift karper had ik een verhaal gelezen over een voertje. Deze heb ik gemaakt en bij beide hengels bijgevoerd. Klaar om te eten. Heerlijk spaghetti gemaakt door José.... José je verwent ons weer. Het was weer heerlijk.

Voor we er erg in hadden was het al laat, vlak voor we gingen slapen begon de linker hengel van Justin steeds een piepje te geven.... Jullie raden het al.... een brasem. Ik zei al tegen Justin dat ik hoopte dat we niet de hele nacht brasems zouden vangen. Justin verzekerde me dat hij alleen maar karpers zou vangen.... En dat heeft hij waargemaakt:

01:05, 5,50 kg 77cm
02:45, 6,25 kg 71cm
03:55, 3,75 kg 64cm

In de ochtend lukt het toch om een brasem te vangen. Tijdens zijn eerste run van een karper moet ik bekennen dat ik een brasem vang. Een dubbelrun, maar dan een karper en een brasem.

Om 08:05 was het mijn beurt dacht ik. Maar tot onze grote verbazing geen karper. Ik dacht dat ik wederom een kopvoorn heb gevangen had. Maar gelukkig bracht Jos (KC-Almere) het verlossende woord, het is een Winde. Maar dan wel één van 3,5 kg met een lengte van 55cm.

Een winde, géén kopvoorn?
Een winde, géén kopvoorn?

Aan het eind van de ochtend kwamen Duncan en Marion ons vergezellen. Duncan met vishengels, Marion gewapend met een fototoestel. De dag hebben we doorgebracht met solo piepjes van Brasems. Helaas geen karper erbij gevangen.

We hebben met het weer geluk gehad. Op wat spatjes na, werden we aan het eind van de dag geschampt door een fikse regenbui. Resulteerde in een mooie regenbui, maar we moeten de auto nog wel zelf wassen :(

Regenboog
Regenboog

Ik hoop dat we begin augustus, tijdens de wedstrijd, net zo'n succes hebben als deze keer. Deze wedstrijd zullen Justin en ik ook samen aan mee gaan doen. We zullen zien wat tijd ons brengt. Al met al een geslaagde vistrip.... mogen er veel volgen

Buienradar

Advertenties