Zeven uur de wekker gaat. “Wat geen zon”? Ik kijk maar buiten en zien bijna niets door de mist. Het regent in ieder geval niet. Dus wassen, poetsen, aankleden en op pad.

Matthieu, de Franse karper visser zit al lang en breed te vissen. Ik leg mijn spullen op de Trans-Swiep en op maar de waterkant. Ik schud de hand van mijn nieuwe franse vismaatje en wordt direct begroet door een run op één van zijn hengels. Als dit een voorbode is.... Dan heb ik er zin in.

Het begint iets te regenen. Niet veel, maar net genoeg om de boel goed nat te maken. Er steekt ook nog een lekker briesje op. Heerlijk, ik voel of echt thuis. Matthieu begint iets te trillen van de kou. Mijn voorstel is koffie... Maar dan ter plekke gezet. Heerlijk zo'n lekker bakkie op de vroege ochtend, al kijkend over het water.

Er komt regen aan
Er komt regen aan

De parasol van Matthieu begint te lekken, dus komt hij bij mij onder de plu zitten. Daar zitten we dan, lekker te wachten op een vis.

Matthieu heeft van de week vier kilo boilies gevoerd, verdeeld over meerdere dagen. Dat begint zijn vruchten af te werpen. Hij heeft er ondertussen drie. Iets wat me wel opvalt is da de vissen voorzichtig bijten. “Semi” grote hoeveelheden voer op één plek, wordt niet gegeten. Dus minimaliseren. Kleine pva met een mix en wat stukjes boilie en gaan. Ik probeer de Moore boilies, in combinatie met de stickmix en het werkt. Om 13:00 uur wordt de Moore boilie gepakt door een leuke karper. 4,5 kilo en 60 cm. Jawel de eerste vis is op de kant en netjes weer terug gezet.

4, 5 kilo en 60 cm
4,5 kilo en 60 cm

Na mijn karper weet Matthieu ook een mooie te strikken. Zie hier Matthieu met vis. Zijn eigen gemaakte boilies werken goed.
Matthieu met karper
Matthieu met één van zijn karpers

De rest van de dag is heerlijk NAT. Dank jullie wel allemaal voor het laten weten dat het in Nederland warm en droog is. Helaas voor jullie. Ik heb vakantie en zit in Frankrijk te vissen :). Ik heb vandaag twee vissen gevangen, ééntje verspeeld vlak voor het net en drie niet gehaakt. Al met al veel drukker dan gisteren. Morgen ga ik weer, wie weet wat dat brengt. Ik slaap alleen uit. Het is natuurlijk ook een beetje vakantie.

5, 5 kilo en 68 cm
5,5 kilo en 68 cm

Tijdens gesprekken met Matthieu heb ik veel geleerd. Matthieu werkt mee aan het behoud van de visstand in de Omgeving. Morgen ochtend gaat hij forel uitzetten. Dit om het aanbod hoog te houden. Hij gaf mij info over vergunningen. Ik zal een tips verhaal schrijven als ik daar aan toe kom. maar niet vanavond.... Tot morgen.

Matthieu, merci pour la journée et à demain après-midi