Het is 6 mei, dinsdag volgens mij. Ik leef hier niet echt met de tijd. Ik eet wanneer ik trek heb, drink als ik dorst heb en vis veel :).

Ik heb vandaag een prima dag gehad. Eerst een poging gewaagd om uit te slapen.. Mislukt. 7 uur was ik wakker, draai me om. 8 uur wakker, laatste poging. 9 uur sta ik gedoucht en wel beneden. Na een lekker ontbijt even heerlijk met mijn vrouw aan de telefoon gezeten en lekker bij geklept. Al met al was het half elf dat ik hier vertrok.

Ongeveer elf uur lag de eerste hengel in het water. Op het moment dat ik mijn tweede hengel voorzien had van een stuk lood, begon de eerste al te piepen. Het begon lekker, of toch niet. Niet gehaakt :(. Maar er zit vis en het wil eten. Matthieu had aangegeven rond 13:00 uur aanwezig te zijn. Maar het duurde niet lang of hij kwam toeterend voorbij. Blijkbaar eerst nog naar huis om zijn spullen te halen. Hij heeft vanochtend een groot aantal kilo's kleine forellen uitgezet in de rivieren van de omgeving. Hij helpt de regionale vis federatie met het in stand houden van het vis bestand. Hij weet me dus ook dingen te vertellen, dat er aan het begin van het ontstaan van het meer een aantal vissen uitgezet zijn van 10 kilo. Die moeten nu ook een stuk groter zijn dan... want het begin was 18 jaar geleden. Nu maar hopen dat er niet een zotte Franse visser is geweest die zo'n mooie grote vis meeneemt of erger nog dood.

Bij mij volgen er kort achter elkaar een tweetal runs. Beide vissen worden niet gehaakt, jammer genoeg. Ik denk dat de helikopter rig het probleem is. Niet de rig zelf maar de manier waarop ik probeer het een veilige montage te maken. Met veilig montage bedoel ik dat als er een lijnbreuk is nadat ik een vis gehaakt heb, hij vrij makkelijk zich kan ontdoen van het lood en alleen de rig overhoudt. Hierdoor kan iedere keer de rig vrij bewegen en haakt hij niet goed. Dus ik probeer de boel meer te fixeren. En het heeft effect. De volgende run is geweldig, zeg maar super. Wat een gang heeft die vis. Ik pak mijn hengel maak contact met iets groots. De vis begint met het legen van mijn spoel door een vrij strak staande slip te laten ratelen. En in eens zit ik muur vast. Bomen. Vroeger liep er een rivier waar ik mijn aas heb neergelegd. Het stuwmeer is zo gemaakt dar zee een bestaand riviertje hebben geblokkeerd door een dam. Langs dit riviertje stonden bomen. Die zijn kort gezaagd en liggen er her en der nog. Mijn “grote” vis had er één gevonden. Resultaat: lijnbreuk. #$$#!!!@$%
Je wint er een paar, je verliest er een paar. Maar het blijft zwaar ^^%%$##%%.

3 kilo, 60 cm
3 kilo, 60 cm

Om 13:00 lukt me eindelijk om na vier missers een vis op de kant te krijgen van 3 kilo en 60 cm.

Beet
Beet

Niet veel later krijgt Matthieu een run op een zijn linker hengel. De rig was voorzien van een tweetal tijgernoten. Deze had ik geprepareerd in Nederland en zijn nu echt lekker slijmerig en blikbaar effectief. We vissen steeds met een pva met een mix en schieten een paar boilies of tijgers na.

Matthieu met een mooie spiegel
Matthieu met een mooie spiegel

Dan blijft het rustig, heel rustig. Wederom het moment dat ik mijn moeder laat weten dat ik niet mee eet, krijg ik me een leuke run. Vlak bij de kant zie ik een staart. Het is een spiegel. En wat een mooie. 7,5 kilo schoon in het net, 73 cm lang. Ik ben weer blij, heel blij. Op enkele piepjes na blijft het wederom stil.

Mijn mooie spiegel

Het is weer fantastisch mooi weer. Ik zie de ramen van mijn auto, ze zijn compleet beslagen door de grote hoeveelheid vocht. Gisteren in de stromende regen gestopt. Al de natte, zeg maar gerust doorweekte spullen heb ik zo in mijn auto gelegd en daar gelaten. Nu het warmer word, wil al dat water weg :). We krijgen een zeer indrukwekkende zonsondergang te zien. We besluiten tot het maximale te blijven. Dat betekend een halfuur na zonsondergang. Het is net tien voor acht. Ik krijg een run op mijn rechter hengel. Ik voel weinig weerstand. Kan makkelijk de vis naar de kant halen en zie een leuke schubkarper. Vlak voor het net krijgt hij/zij het in haar bol en gaat er een drietal keer vandoor. Bij de laatste poging vliegt de haak uit de bek van de vis en zwemt deze snel weg... Helaas. Ik bedenk me geen moment prepareer een nieuwe rig en gooi bijna op de zelfde plek. Met de katapult schiet ik een aantal boilies bij. Nog een tien minuten later gaat er weer een pieper. Wederom mijn rechter. Dit keer lukt het me wel om de vis te landen. 4,5 kilo en 67 cm.

4, 5 kilo, 67 cm
4,5 kilo, 67 cm

We hopen op nog een vis. Maar als we om half tien opruimen is het hier bij gebleven. Het is al met al een lekkere dag geweest, met verschillende emoties. Jammer van die verspeelde (grote) vis. Geweldig om die spiegel te vangen. Morgen is er weer een dag en daar heb ik nu al weer zin in. Eerst even lekker slapen en morgen uitslapen.

Gegroet uit het zonnige Frankrijk.

Buienradar

Advertenties