Er is een voerboot gekocht.... In ieder geval, het begin van een voerboot. Zoals eerder aangegeven via marktplaats een niet afgebouwde voerboot gezien, en vandaag de “boot” bekeken. Tijdens het telefoon gesprek met de verkoper werd er aangegeven dat hij prima vaart.... Wij (Duncan en Michel) dus naar Staphorst en kijken. Altijd eerst kijken .

Daar aangekomen, krijgen we eerst koffie van zijn in klederdracht gehulde moeder............

Zoon lief is even de deur uit. Na de heerlijke vers gezette koffie uit een koffiezet apparaat uit de jaren vijftig/zestig en een lekkere plak cake, kwam zoon Albert binnen. Dus kijken naar de boot.

Voerboot of duikboot

De eerste oogopslag ziet de boot er redelijk uit. Wat ik met plakband heb, heeft hij met kit, dak-teer en nog meer kit..... Er wordt veel gebruikt. Maar alles werkt zoals het moet werken. Links, rechts... ja beide motoren werken. Logisch dat de volgende stap de testvaart is.

Naast hun huis ligt een klein slootje, dat was echt te klein om de testvaart te maken. Naar wat doorvragen, over het bereik van de zender wist de verkoper een vaart waar hij vaker zit te vissen. Lang en niet ver uit de buurt. Wij rijden, na een minuut of 10 waren we aan de waterkant. Boot te water en varen maar, dacht ik.
Eerst was het water te ondiep, via een andere zijde kon het wel. Vervolgens hing de boot te ver naar achteren. Dit zou door de accu komen. Accu verplaats en het zou beter moeten zijn. Inderdaad het ging beter, alles werkt prima, links, rechts,voor en achteruit. Dus nu nog bereik.....

Na een meter of vijftig, begon de boot iets naar links te hellen. De verkoper begon al langs de kant te lopen. We maken water . De verkoper begon te seinen dat het tijd was om naar de kant te varen,dat heb ik maar gedaan. Hij zetten een flinke stap in het water en trok de volgelopen boot op de kant. Het is een duikboot, geen voerboot.

Terug in Staphorst, heb ik hem duidelijk gemaakt dat we niet voor een duikboot zijn gekomen en ik de prijs die hij vraagt, zeker niet gegeven gaat worden. Na wat onderhandelingen hebben we toch een deal kunnen sluiten.

Ik heb de voer/duikboot toch gekocht. De boot heeft potentie. Zoals hij nu in elkaar zit is zeker niet goed. Er is gebruik gemaakt van ongeveer een kilo hout overbodig, motoren zitten vastgeklemd met stukjes hout. De Jetstream motoren zitten niet recht. We hebben nog wat werk voor de boeg. Maar het gaat wel iets worden¡K We houden jullie op de hoogte.

Advertenties