11 september is een datum waar iedereen gelijk een bepaalde gedachte bij heeft. Maar dat was ook de dag dat wij de tweede onzevissen wedstrijd van het jaar hadden gepland. Tijd om eens te gaan knallen was de gedachte van mij toen ik om half 4 naast me bed stond. Tijd voor een mooie dag, een mooie wedstrijd.

Met zo’n broeierige dag achter de rug en flinke hoosbuien in de afgelopen nacht heb je best kans dat we vandaag meer gaan vangen dan de vorige wedstrijd… dus het doel is meer dan 3 vissen te vangen. Dat moet toch wel kunnen…

Als Swerus, Justin en ik om half 6 aankomen op de lotingslocatie worden we gegroet door een ree. Altijd mooi om te zien. Als de ree besluit weg te rennen, starten wij met het plaatsen van de paaltjes. De GPS aan en rijden maar. Justin blijft op de lotingslocatie staan om erg vroege mensen op te vangen. Als we met paaltje 15 in onze handen aankomen op stek 15 staat er tot onze verbazing een bus. Aangezien er vandaag maar 19 koppels meedoen hebben we een stek speling. We besluiten 15 te laten slapen en verder te gaan naar 16. Daar aangekomen staat er een auto vast is de blubber... Alleen probeert de bestuurder er met alle moeite uit te komen. Swiep en ik besluiten hem een handje te helpen waardoor niet veel later de stek vrij is en we bordje 15 in de grond kunnen slaan. Later zou blijken dat de bus op stek 15 leeg was en blijkbaar de dag ervoor al vast was komen te zitten.

Als we ze alle twintig steknummers geplaatst hebben en we weer terug zijn op de lotingslocatie blijken er al mensen gearriveerd te zijn. Ze hebben er zin in... en wij ook. Als vanouds loten we om 6:15 en dit gaat op basis van inschrijving. Al snel werden de wensen voor de stekken uitgesproken. "Trek maar twintig" is de eerste opmerking en voila twintig werd getrokken. "Doe mij maar 13" was de volgende opmerking en... 13 mag het blijkbaar zijn. "Doe maar 8 dan zitten we naast ze" en je raadt het al 8 werd het. Dat ging dus al lekker. Terwijl we de stekken aan het verdelen zijn gaat de wedstrijdtelefoon. Helaas is het bericht van 1 van de koppels dat ze autopech hebben en na de hulp van de ANWB huiswaarts moeten keren en dus niet meedoen met de wedstrijd. Dit houdt dus in dat we 18 koppels hebben. 18 koppels = 36 deelnemers = 72 lijnen in het water... Doel is meer dan drie vissen. We gaan beginnen.

Als ik alle vangst- en steklijsten ingevuld heb en de prijzen van de sponsor Sticky Baits heb gekregen begin ik alle stekken af te rijden met “de Koekjes”. Het is toch geweldig om te zien dat we allemaal andere voorkeuren hebben van een ontbijt. Als er om een uurtje of 9 de eerste knakworsten en satés al naar binnen gewerkt zijn. Daar kan vast nog wel een cakeje of roze koek bij en dat klopt ook nog. Als ik bij Marco en Ron weg rij na het afleveren van wat koeken, geeft Marco aan dat ze zo de BBQ aansteken. Mijn reactie is, dan zal je zien als het vlees klaar is krijg je een run.Het duurt toch wel tot 10:30 als ik eindelijk de eerste melding krijg van een karper in het net. Ik mag naar Stek 5 waar Marco een 3.47kg tellende karper heeft gevangen. Terwijl de vis weer terug gezet wordt zegt Marco.. de BBQ was net klaar. Dus hadden we toch aardig gelijk gehad. Nu hopen dat iedereen aan het BBQ'en is. Vol goede moed ga ik op naar de volgende stek om koeken te brengen. 15 minuten later gaat mijn telefoon weer en dit keer mag ik naar stek 7. Daar heeft Mitchell een mooie polderschub van 4,50 kg gevangen.De vis wordt op de foto gezet en samen met vismaat Johan wordt er een klein vreugde dansje gemaakt. Stiekem hoop ik dat dit het begin is van een serie vangsten. Maar volgens mij had ik dit niet mogen denken want het duurt een hele tijd voordat ik gebeld wordt voor een karpervangst. Wel wordt ik vaak gebeld omdat er witvissers en karpervissers zijn die toch besluit op het parcours te gaan zitten ondanks dat er op alle toegangswegen duidelijk aangegeven staat dat er een wedstrijd gaan de is. Met wat wederzijds overleg is het wel op te lossen. Maar persoonlijk zou ik niet tussen wedstrijdvissers gaan zitten. Maar dat ter zijde.

Het is uiteindelijk half 4 als ik wel een vangst melding krijg. De derde karper is een feit. Samen met Justin op naar stek 9 waar Henk na 9 weken, zoals hij zelf aangaf, "eindelijk" weer een karper had gevangen. En het was nog eens een mooie vis ook nog.Deze woog 8.7kg en had een lengte van 78 cm. Henk’s dag kon niet meer stuk. Als we net weer terug zijn bij stek 17, de stek van mijn teamgenoten wordt ik gebeld door Dave op stek 1 “WE NEED A SCALE” werd er gezegd. Dat is voor mij een teken dat er een vis op de kant in... Weer samen met Justin de auto in en op naar stek 1. Als we daar aankomen zie ik dat Dave een brasem schepnet in zijn handen heeft. Als we vervolgens uit de auto stappen wordt er vriendelijk glimlachend verteld dat deze brasem vocht als een karper of hij dan ook telt. Ik geef aan dat brasem niet telt maar dat hij er nu wel mee op de foto moet :)Als we na de brasem fotosessie net weer terug zijn op de stek is het al weer tijd om bordjes met de steknummer te gaan opruimen. Als ik de 4e paaltje uit de grond heb getrokken… gaat weer de telefoon. Toch nog een karper en wel de vierde. We hebben er dus meer dan de vorige wedstrijd. Toch huiverig dat dit ook niet een brasem is, rij ik naar de stek van Johan en Mitchell. Weer is het Mitchell gelukt om een mooie karper te vangen en nog lekker vlak voor het einde van de wedstrijd. 8,64 kg en 87cm is weer een mooie vis.Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik gehoopt had om meer dan 10 vissen. Helaas is dat wederom niet gelukt. Maar 4 vissen op de kant is toch wel weer leuk. Zo hadden 3 koppels vis en wij hadden ook drie grote prijzen. Dus dit kwam helemaal goed uit. Als iedereen zich om half 6 verzameld heeft worden de prijzen uitgereikt. De eerste plaats is voor Mitchell en Johan, met twee vissen de winnaar van de wedstrijd.Ze kregen beide een FOX Stratos FS 12000E molen. Nu heeft Mitchell twee wedstrijden van ons mee gevist en beide wedstrijden heeft hij hoog in de ranking gestaan. Johan heeft dus een goede vismaat gekozen ;)De tweede plaats was voor Henk en Marc. De vis van Henk was voldoende om beide een Venture Carp Razor Sling te winnen.Als derde zijn Marco en Ron geëindigd. Zij kregen een tas vol onderlijn materiaal van Rig Marole.Verder kregen alle deelnemers een molentas, betalights, JRC onderlijnmateriaal en een klos fox draad. Zo heeft iedereen na een leuke dag vissen toch iets gevangen ;)

Ondanks de voorspellingen hebben wij, op wat druppels na, een heerlijke dag gehad. Iedereen bedankt voor jullie deelneming en graag tot een volgende keer. Dan gaan we voor meer dan 4 vissen

Michel, Swiep en Justin
Onzevissen.nl

Advertenties