Ons bezoek aan de Karperhengelsportbeurs voor KIKA 2010

Afgelopen weekend was de Karperhengelsportbeurs voor Kika georganiseerd door het team van karpervisfanaat. Dit alles onder leiding van Ron Jansen. Justin en ik waren in de gelegenheid om de beurs te bezoeken.

De beurs werd gehouden in het welbekende Vakantiepark Beekse Bergen. Een top locatie waar de karpervisser zijn hart kan ophalen aan het fantastisch mooie water dat daar links en rechts ligt. Aangekomen bij het hek van de Beekse Bergen werden we netjes en vriendelijk verzocht in een bus te stappen die gereed stond. Het moment dat we in de bus ploffen begint deze te rijden. Een paar minuten later staan we vlak bij twee grote tenten. De beursvloer was niet heel groot maar er stond toch een grote verscheidenheid aan aanbieders. Naast de bekende merken zoals: Nash, PB, Venture Carp en Ocean Fresh, stonden er ook nog minder bekende merken.

Opkomst was niet heel groot

Als we net binnen zijn zien we gelijk een ruime stand van Nash. Na wat bijgepraat te hebben met de heren van Nash stellen we de bekende vraag: “What’s new”. Direct worden we gewezen op een nieuw en zeer uitgebreide beetverklikker set. Deze nieuwe Nash piepers zien er naar mijn mening geweldig mooi uit. Een super toevoeging en zeker vernieuwend element is dat alle aangesloten piepers vanaf de sounderbox in te stellen zijn. Dus als je in je bivvy ligt en de wind trekt aan, met valse piepjes tot gevolg. Dan kan je vanuit je bivvy de gevoeligheid aanpassen. Daarnaast natuurlijk ook de toon en de volume is vanaf de sounderbox te regelen.

Nieuwe piperset van Nash

De stand van Ocean Fresh hebben we ook bezocht. Bob was niet aanwezig omdat hij natuurlijk hun nieuwe winkel (Lahr) open moet houden. We hebben even staan praten met Jolanda over de gestolen boot en natuurlijk ook over de nieuwe boilies van Ocean Fresh. Nieuwe seizoen en dus ook nieuwe smaken. Scopex Squid & Robin Red en Chilli Fish & Meat.

Ocean Fresh - Nieuwe producten

Nog iets wat ik jullie niet wil ontnemen is de Big Dropper voerboot. Ik heb de boot vaker gezien en elke keer vond ik hem persoonlijk aan de grote kant. Maar nu ik wat beter naar de boot heb staan kijken ziet het er toch naar uit dat dit een hele mooie voerboot is. Mooi niet alleen naar uiterlijk, maar vooral in de uitvoering. Er is heel erg goed nagedacht over de bouw van de boot. De boot is een catamaran model met een grote bak in het midden. Deze bak heeft een schot in het midden en twee traploos verstelbare kleppen. Daarnaast veel meer wat we later nog wel eens in detail kunnen bespreken. Maar denk aan twee accu’s welke je kan switchen. Dus accu leeg, schakel je over naar de andere. Verstraler, hook release en alles op afstand in en uit te schakelen.

Maar nu hebben ze iets extra’s, een boilie vijzel. Niet één zoals je gewend bent, kijk maar op de foto. Het mooie is dat deze optie los op je boot gezet kan worden. Dus als je hem wil gebruiken, leg je deze op je boot en op afstand kan je hem starten. Zeer mooie toevoeging.

Big Dropper

Het laatste aandachtspuntje is de range van Sticky Baits. Hier hebben we een zeer uitgebreide en duidelijke uitleg gekregen over de tijd en onderzoek wat ze in de ontwikkeling van hun range steken. Maar over een aantal van deze producten volgt binnenkort meer info omdat wij deze aan een onzevissen.nl test gaan onderwerpen. Wel geef ik vast aan dat we zeer te spreken zijn over de bloedworm pakket.

Zoals de titel van de beurs al zegt gaat de opbrengst naar Kika. Naast deze beurs was er tevens een grote karper viswedstrijd. De Bon Marine Carpchallenge 2010. Bekende en minder bekende karpervissers doen hier hun best om tijdens twee weekenden de meeste karpers te vangen. Wij zijn tijdens deze wedstrijd even op bezoek gegaan bij Dave Watson. Hij zat hier te vissen samen met een Engelse vismaat, Mr. Danson van Danson Angling. Tijdens ons bezoek kreeg dave’s vismaat een run die anders was dan de brasem aanbeten die ze al veel vaker hadden gehad. Helaas eindigde deze run en een vastloper. Na deze activiteit zijn Justin en ik weer huiswaarts gegaan. Moe maar voldaan, dit mede omdat de bus niet meer op en neer reed omdat de beurs al gesloten was, en we dus een paar kilometer moesten lopen.

Dave en Vismaat

De hele beurs en wedstrijd draaien om net goede doel. Alle mensen die meegewerkt hebben aan de beurs hebben dit vrijwillig gedaan, dus ook de dames en heren van de modeshow. Er zijn ook een aantal mooie prijzen ter beschikking gesteld door meerdere bedrijven. Al met al is er in de twee dagen € 9600,- opgehaald voor KIKA. Maar als klap op de vuurpijl heeft Bart van Bon Marine en € 400,- bijgelegd, zodat het een mooi rond bedrag is geworden van € 10.000,-.

Prijzen voor de loterij

Goed gedaan Ron, onze complimenten voor je inzet en tot volgend jaar.

Advertenties