De Visma 2010 - We zijn er geweest

De Visma 2010, ja wij hebben even een kijkje genomen naar wat er op het gebied van karpervissen allemaal vernieuwd en verandert. Dit keer zijn we op een vrijdag gegaan, de drukte vooruit. Op het internet las ik dat de Visma 20.000 bezoekers heeft getrokken. Misschien maar goed dat we vrijdag gegaan zijn.

Dit keer dus niet zo'n lang verslag want de Visma is voor al de soorten visserij. Michel en ik kwamen er al snel achter dat er niet erg veel voor de karpervisser te vinden was. Bij het drinken van ons eerste kopje koffie hadden we op de plattegrond al aangegeven wat voor ons interessant zou zijn. Ik kan je vertellen, er stonden niet veel streepjes :). Onze tak van sportvissen heeft dan ook zijn eigen beurzen. Maar omdat wij een uitnodiging hadden voor de Visma zijn we toch even geweest.

Toegangskaarten voor de Visma 2010

Ondanks dat er niet heel veel stond voor de karper visser kunnen we toch wat nieuwtjes melden en we hebben zelfs een primeur. Leon Hoogendijk en Carp-R-Us Hebben hun krachten gebundeld en brengen een leuk aantal spullen op de markt. Voor de liefhebbers: De originele Mouth Snaglers zijn weer terug.

De primeur van Leon Hoogendijk en Carp-R-Us

Zoals jullie konden lezen en zien in het testverslag van Satisfishing kwamen zij op de Visma met de tijgernoot pasta kant en klaar. De H.Q.B.T.P. Zat ik toch aardig in de buurt met wat ik had verwacht. Tja, er was mij dan eerst ook niet verteld dat er ook betadine in zat :-). Zoals ik in dat verslag al aangaf is dit een mooie toevoeging als de pasta al kant en klaar is. Als je wilt kan je het nu zo om je aas kneden en heb je nooit teveel aangemaakt.

Satisfishing H.Q.B.T.P.

We zijn weer wat wijzer geworden wat betreft de regelgeving over het nachtvissen in Nederland. Toch wel bizar te horen hoeveel agressiviteit de controleurs over zich heen krijgen. In de omgeving Rotterdam en Den Haag nemen ze bij een controle een hond mee. Messen zien ze geregeld en mensen willen niet uit de tent komen om hun vergunning te tonen.

Michel in gesprek met een Boa

Vervolgens hebben we nog even een gokje gewaagd bij karperkrant.nl. Raad het aantal boilies in de zak en win een sessie met. Helaas hebben we niet gewonnen. Terwijl we daar staan zien we dan ineens Henri met een mooie vangst op een banner staan. Hij heeft blijkbaar meegedaan met een fotowedstrijd, nog niets gewonnen, maar wel al op een reclame banner.

De karperkrant.nl stand met Henri op het beeld

Het is toch leuk te zien dat er nog vernieuwende dingen zijn.... We zagen een combi van een bagage drager, een stretcher en een eenpersoons tent. Helaas konden we op de beurs alleen de tekeningen en foto's bekijken. Wel kon je jezelf in schrijven voor een demonstratie. Helaas vergeten dus bij deze.

De Nieuwe MobileCarpShelter

Wat onze aandacht ook trok was K-Karp. Een compleet gamma aan karpervis materiaal. Van onderlijn tot complete set tassen, hengels en rodpod’s. Het ziet er solide uit en de prijzen zijn perfect. Zo is de karpervisserij voor de jeugd ook financieel haalbaar. Waarschijnlijk binnenkort meer over K-Karp want er is ons min of meer al wat toegezegd.

Een greep uit het K-Karp assortiment

Degelijke materialen voor een hele schappelijke prijs

Kort gezegd, Michel en ik hebben ons wel vermaakt op de Visma. Het eilanden gebeuren is ons ontgaan. Er zaten twee personen op het karpereiland. Tijdens de demo’s zijn we er niet geweest. De Visma is een leuke beurs, maar helaas niet zo veel voor de karpervisser. Wie weet volgend jaar weer.

Advertenties