Het is weer weekend dus tijd om te gaan vissen. Backie en ik hebben besloten een tip van een aantal mede vissers op te volgen. We gaan eens een dagje vissen op de vaartplas in Almere. Zaterdag is Vaartdag.

Halverwege vorige week begon de KNMI ons tegen te werken. 90% kans op neerslag, windkracht 6 enz. maar later in de week werd het aangepast. 30% kans en windkracht 4.... we gaan. Daar aangekomen, 7 uur in de ochtend zag het er geweldig uit. We hebben onze strategie bepaald, Backie rechts Ik links. Backie op Snoekbaars, ik op karper. Alle hengels klaargemaakt, rodpod klaar, alles in het water... vissen.

Het duurde nog geen half uur en de wind begon wat harder te waaien. Bij een temperatuur van 0 graden is de wind ijzig koud, neem dat maar van mij aan. Gelukkig had ik een windtentje mee. Ooit eens gekocht bij de lidl voor iets van 12,50 euro. Die heeft alleen gisteren zijn geld al dubbel en dwars waargemaakt. Daar zitten we dan zij aan zij in ons windtentje als twee michelin poppetjes door de thermo kleding. Langzaam begin je dan in te kakken....

Om twaalf uur precies, uit het niet krijg ik een run op mijn rechter vishengel. Zoiets heb ik nog weinig mee gemaakt. Een constante pieptoon van mijn beetverklikker en een constante afloop van draad van mijn molen. Niet snel maar, zelfverzekerd en overduidelijk. Het moment dat ik mijn hengel oppak voel ik een verschrikkelijk grote weerstand en direct daarna helemaal niets meer.

Stijf van de adrenaline, probeer ik te begrijpen wat er mis gegaan is. Ik controleer mijn rig en het loodsysteem. Het kan zijn dat mijn lood niet goed heft gezeten. Dit is de reden dat ik het bij de categorie tips en trucks een item (twijfel) heb geschreven. We zullen nooit weten wat het is geweest, helaas.... Maar gaaf was het wel.

Voor de rest van de dag hebben we geen vissen het land mogen tonen. Wel hebben de Fuutjes mijn voerplek gevonden en zorgen voor de verschillende lijn-zwem-piepjes.... Maar de vaartplas is zeker voor herhaling vatbaar.

Advertenties