Deze zondag zijn we met de complete bemanning heel vroeg naar de waterkant vertrokken om een dagje lol te hebben. Ik (Swiep) ben voor de andere teamleden uitgereden omdat ik eerder weer richting huis zou vertrekken, en toch wel graag wat uurtjes aan de waterkant wilde zitten.

Toen ik aankwam aan de Lagevaart was het dus nog stikdonker, zet de auto in het gras, pak mn hoofdlamp en ga de spullen naar de waterkant dragen. Kijk eens over het water maar door dat het ook nog wat mistig was kon ik niet ver kijken. Bouw m'n eigenbouw rodpod in elkaar en zet hem met de voorpoten in het water, tuig de hengel op en werp met de eerste hengel in, gewoon op het gevoel richting de overkant. Wat ik hoor is een plons, “ok dat ging dus goed en lig niet op de kant”. Laat mijn toplood glijden richting het midden en zet de swinger goed, “zo dat is 1”

Dan wordt ik gebeld door Backie (Duncan) en die vraagt of ik al beet heb en of dat het open is. Nou ik hoorde een plons dus we hebben water. (het was 2 dagen ervoor namelijk -6 geweest s'nachts en die zelfde nacht ook dus het was een gok maar ja stromend water bevriest niet snel). Ik heb de 2e hengel klaar gemaakt en die ook ingegooid en afgesteld op de rodpod. Tijdens m'n 1e bak koffie komt de rest van het team aan en wordt het al een beetje licht. Terwijl de rest bezig is met uitpakken en optuigen wordt het steeds lichter en lichter en mogen we deze mooie zonsopkomst bewonderen.

zon op

Na het fotograferen kom ik terug bij mijn hengels en zie daar tot mijn schrik dat er een hele brede baan ijs ligt en dat mijn lijn er boven op ligt.
Het toplood en mijn lood met aas is wel onder maar mijn lijn dus niet.

Hebben wij dat .......... Altijd staat daar op die vaart een leuke stroming, behalve deze dag dat wij daar met zn 4 en gaan zitten dat is balen.

Ik heb een andere hengel gepakt en heb daar een stuk lood en een stalen onderlijn aangeknoopt om het ijs te breken. Ook Michel knoopte een loodje en een stalen onderlijn en begon te helpen.

We weten nu dat ijs scherp is, want Michel heeft hierbij 2 stalen onderlijnen doorgesneden. Die ochtend waren er wel wat zorgen over wat te doen bij een aanbeet en hoe komt die vis hier. Maar gelukkig kwam de zon snel op en kwam er wat stroming in het water waardoor het ijs snel minder werd.

lekkerfris

ik heb deze ochtend ervaren als heeeel gezellig zo met het hele team compleet. Het is een leuk en divers gezelschap. Dat moeten we vaker doen.

ijs

Ik ben rond de middag weer retour gegaan naar huis en de andere leden zijn daar de rest van de dag blijven zitten.
Waar ik nu nog op wacht zijn de foto's van mijn BIJZONDERE vangst. Zodra die er is staat die er op.

Nu alles voorbereiden voor opende
Ik heb er zin an.