Zo als de titel al zegt, laten we gaan vissen. Wakvissen is nu de enige optie. Zo kijk je  naar de beurs uit, en zo is het weer voorbij. Neemt niet weg dat we weer genoten hebben van de Carp Zwolle (2012). De zondag hebben we volledig besteed aan alle nieuwe snufjes die onze vangsten moeten helpen verbeteren.

We zijn dit keer met 4 man sterk, Justin, Swiep, Tycho (de zoon van Swiep) en ik. Tycho is de jongste telg en heeft veel plezier in vissen. Zo heeft hij samen met zijn vader een mooie oude spiegel gevangen. Wat resulteerde in een mooie foto. Tycho is mijn neefje, en als oom mag je hem wel eens plagen. Dus bij de eerste aanblik van een snuffel mandje vol met pop-up’s zeg ik: “Tycho, kijk eens snoepjes”. Hij kijkt me vragend aan en zoekt, maar als hij de pop-up’s ziet is zijn reactie zo duidelijk nee dat ik begrijp dat Swiep dit al eens geflikt heeft bij hem…. Het was toch te proberen :).De beurs was dit jaar ruimer opgezet 2500m2 om precies te zijn. Dit merkten we gelijk al bij binnenkomst waar we in plaats van rechtsaf, zoals we gewend waren, linksaf de beurs vloer op liepen. Daar kwamen we in de eerste van de twee toegevoegde hallen. Nu waren wij er om iets over 10’en en was er daar geen doorkomen aan. We hebben dus eerst deze hallen overgeslagen om daar aan het eind weer terug te komen.

Langs het restaurant op naar de grote zalen. Bij binnenkomst werden we gelijk verwelkomt door een medewerker van Gardner die ons wees op de houders voor je hangers. Deze houder zijn ontwikkeld voor het volledig slappe lijn vissen. Iets wat je steeds vaker hoort in de Nederlandse karper wereld. Ik moet bekennen, dat als de mogelijkheid er is dat ik ook de lijnen slap gooi. Daarom was bij mij de interesse snel gewekt.

De volgende stand welke we aandeden was de grote stand van Nash. Een groot assortiment topproducten stond goed en duidelijk uitgestald. Als snel waren we in gesprek met Pilaar over zijn nieuwe DVD. Justin heeft deze dvd gekocht voor zijn steeds groter wordende DVD collectie. Zoals vele reeds wel weten is Felix van de Marel (sportvissen.blog.nl) nu ook lid van het Nash team. Daar wilde we hem persoonlijk even mee feliciteren. Als we op de Nash stand op zoek gaan naar Rock Salt blijkt dit jammer genoeg al op te zijn. Nash heeft 3 versies van Rock Salt in de aanbieding: Zout kristallen, Soluballs (15 en 18 mm) en Chain Reaction. Toch maar even online zoeken of ik het ergens kan bestellen. Als we besluiten om verder te gaan, zijn we Justin kwijt. Swiep geeft aan dat hij verder ging. Al snel blijkt dat hij staat te kijken bij zijn toekomstige piepers de Siren RS1. De presentatie is weer top.Er stonden twee Sirens volledig onderwater in een aquarium met een lijntje onder de roller door. Beweeg het lijntje en de sounderbox reageert direct. Waterdicht... ze stonden daar al het hele weekend. De Souderbox, naar mijn mening een lelijk ding, blijft ook nog eens drijven. Het hele setje samen is wel heel mooi en er is goed over nagedacht.Er stond een uitnodiging open voor koffie bij The Carp Specialist. Aangezien we nog niet aan onze ochtend tax zaten was dit dan ook een volgende stop. Dit betekende wel dat we kris kras over de beurs gaan… maar he dat brengt ook wel iets leuks. Het werd ons nu ook duidelijk dat de beurs ruimer opgezet is. Je hebt minder snel het gevoel om hutje mutje op elkaar te staan. Ook bots je minder vaak met de mede beursbezoekers. Dit was wel een pluspunt voor de nieuwe opzet. Dat is voor mij ook een voordeel van de CarpEvenTT. De koffie van Bas (The Carp Specialist) was heerlijk. We hadden wel geluk dat we de laatste 3 kopjes uit de kan konden persen. Want later bleek dat de 10 liter kan water er al weer doorheen was. Omdat het zo druk was bij hun, hadden ze nog niet de kans gezien nieuw water te halen. We geven aan eind van de middag het volgende bakkie te komen halen.

We besluiten de stand van Ace te bezoeken. Daar zien we twee bekende gezichten: Iain Macmillian en Terry Hearn.Ace staat voor Advanced Carp equipment. Dat laten ze ook wel zien aan hun producten. Er zijn verschillende nieuwe producten, waaronder pva zakjes met bijpassend lood. Ik kan het je in detail uitleggen, maar de foto hieronder zegt genoeg toch. Simpel maar ingenieus.We hebben wat ACE producten voor een test welke snel online komen, daarnaast volgen als het goed is nog twee interviews van de Ace Teamleden.

Ali Hamidi van het Korda team heeft ook ingestemd met een interview. Ook deze zullen we plaatsten als we hem binnen hebben. Vorig jaar heeft Danny Fairbrass al een interview gegeven. Zo kunnen we straks vergelijken.

Het was al op verschillende site aangegeven dat Daiwa met beetmelder op de markt gaat komen. De vraag was of ze het zouden redden voor de Carp 2012, en het bleek dat het hun wel gelukt was. Op de stand van Daiwa stond een rodpod te pronken met de nieuwe set. Wat gelijk opvalt is de liggende stand van de piepers.In de eerste 30 seconden dat we staan te testen hoor ik gemengde reacties: "Dat ziet er niet uit” en “Kijk wat gaaf”. Zo zie je maar weer meningen verschillen. Persoonlijk vind ik het mooi staan. Gelijk maar ff zeiken, als je een ander kleur lampje kies, dan verkleurt niet het lampje, maar dan selecteer je het volgende lampje er onder. Dat had ik zeker anders gedaan. Wat wel weer heel gaaf is, is een micro sounderbox die je los kan koppelen van de gewone sounderbox. Je krijgt dus twee sounderboxen. 1 laat je in de tent en de ander (kleine) hang je om je nek. Top idee. Als het goed is zijn ze binnenkort op de markt en dus live te testen,en te bekijken bij verschillende winkels in Nederland.Een nieuw en voor mij onbekend merk is Cygnet. Dit merk verkoopt rodpods en enkele karper verwante producten. We zien de rodpods staan en zijn er toch wel van gecharmeerd. Het ziet er degelijk uit. De rodpods staan stevig en ook de prijs is niet om erg van te schrikken. Zo zijn we weer kriskras door de grote zalen gegaan. En eindigen we in de laatste (of eerste) twee hallen. Daar ontmoeten we Johan en meerdere bekende “polder” vissers en deelnemers aan de KCA en Onzevissen wedstrijden. Ze staan, hoe kan het ook anders in de enige kroeg van de beurs. We kletsen en gaan daarna ieder een eigen weg.

Rest ons nog de laatste twee halletjes te doen. Zo bezoeken we even het Sticky Baits Team en bewonderen we de mini Spomb. De grote Spomb was al een succes, maar nu is de kleine niet meer aan te slepen. Tegen over de stand is de voerboten vijver. Daar varen meerdere boten rond als demo. Ik zie weer de Bullet van Boboot en bedacht me dat ik al eens gevaren heb met die voerboot. De Bullet is standaard zwart, maar kan geleverd worden in elke gewenste metallic lak. Daarnaast heb ik mijn uiterste best gedaan om de boot op zijn kant te krijgen, maar dat is me niet gelukt. Het is niet de goedkoopste boot maar kwalitatief super.Als laatste van de dag stemmen we nog even op de foto’s van de karper fotoactie. Ik hoop dat Tycho wint, want een karper reis naar Frankrijk heeft hij nog nooit meegemaakt.

Carp Zwolle tot 2013...

Advertenties