Het is pas februari en de eerste beurs van het jaar is al weer afgelopen. Zoals iedereen wel zou weten werd hij gehouden op zaterdag 5 en zondag 6 februari. Zoals vele mensen gaan ook wij als onzevissen.nl team weer naar de beurs om de nieuwe producten te bekijken en langs te gaan bij bekende.

Het is 6 februari als Michel mij om kwart voor 9 komt ophalen. Nu nog even Swiep ophalen en dan kunnen we richting de IJsselhallen te Zwolle. Daar aangekomen waren de deuren van de beurs nog niet open, dus hadden we nog even de tijd om bij Arie van Flevobaits te gaan praten. Toen na 5 minuten wachten de deuren open gingen, wilde iedereen het liefst als eerst naar binnen ;). Wij besloten dus nog maar even te wachten tot het wat rustiger was.



Toen we naar binnen wilde, zagen we Kees Nagel van CC-Moore lopen. Aan zijn gezicht af te lezen was het de dag er voor erg gezellig, want zijn gezicht stond nog niet echt in de juiste houding (sorry Kees). Binnen gekomen, kwamen we vrij snel een merk tegen wat we nog niet eerder gezien hadden (Thinking Anglers). Ik moet zeggen dat de naam echt past bij de producten die ze verkopen, het zijn namelijk net de kleine dingentjes die het anders maken. Bijvoorbeeld bij de top beschermers, als je normaal een setje topbeschermer koopt, is er een voor de top en eentje voor de onderkant van de hengel. Deze zijn altijd los, wat hun hebben gedaan is deze met een elastiek aan elkaar gemaakt, hierdoor raak je ze dus minder snel kwijt.



Natuurlijk steunen we zoals elk jaar ook dit keer het spiegelproject, door een groot aantal lootjes te kopen. Michel wist met een van zijn lootje een dvd te winnen. Na de lootjes te hebben gehad, liepen we door naar de stand van Nash. Hier zagen we een 3-tal nieuwe producten. Een van die producten zijn de Soluballs, als je het product niet kent denk je dat het boilies zijn. Zelf had ik ze al in de karper zien staan en wist dus dat dit geen boilies zijn, het leuke van deze ronde ballen is dat als ze in aanraking met water komen dat ze dan oplossen. Dit gaat vrij snel, maar door ze kort te dippen in olie vertraag je het oplosproces.



Na een korte uitleg liepen we door daar Korda en dus ook Danny Fairbrass. Vorig jaar had hij op de beurs toegezegd een interview voor ons zou invullen, maar had dit echter niet gedaan. Na even met hem gesproken te hebben, vroeg hij of we de interview nogmaals naar hem toe wilde sturen zodat hij hem alsnog kan invullen. Ook zou hij hem door sturen naar Ali Hamidi, nu hopen dat ze er even de tijd voor hebben om hem in te vullen. Binnenkort meer daarover.



Ook kwamen we langs de stand van Shimano die Sufix had liggen, ook Sufix was voor ons nieuw. Ze hadden verschillende soorten onderlijn materiaal liggen, waarvan de verpakking pas was vernieuwd. Nu heb je geen rolletje meer, maar de doosjes die je in je foxbox kwijt kan, een hele verbetering dus.



Ook ACE was weer op de beurs aanwezig, ik kan jullie nu al vertellen, dat er binnen kort weer een test verlag online komt. De producten op de onderstaande foto gaan we namelijk testen. Ook kregen we net zoals alle andere bezoeker een gratis dvd van ACE, Altijd leuk natuurlijk want dat hebben we weer wat te kijken. Net naast de stand van ACE stond The Carp Specialist, waar wij een heerlijk bakje koffie kregen aangeboden. Bas: Bedankt.



Dave Watson stond ook weer op de beurs, dit keer stond hij bij “De Stek” de Gel Baits te verkopen. Toen we met hem gingen praten was zijn eerste vraag of Michel kon kijken wat de standen van voetbal in Engeland waren, dat is natuurlijk ook belangrijk :).



Bij Satisfishing liet ze ons een twee tal nieuwe producten zien. Ze hebben namelijk nieuw in het assortiment: gehakte tijgernoten en verschillende maten pellets in 1 emmertje. Ook over deze twee producten volgt binnen kort een test verslag.



Naast juweeltjes van boilies van Martin SB zagen we veel nieuwe merken aas. Na ons vaste gesprekje met de heren van Carp Alley kwamen we tijdens het laatste rondje ACE Baits tegen, die een nieuwe vorm van pop-ups hadden, genaamd de monkey balls. Dit zijn twee pop-ups die aan elkaar vast zitten, met behulp van een bait band kun je hem aan je hair zetten. Ik zou zeggen hou de site in de gaten, want ook hier van volgt een test verslag.



Een ander nieuw item is de Black Monkey. Ja er zijn nogal wat monkeys deze keer. Volgens de verkopers de oplossing voor die vervelende enkele piepjes. Niet de piepjes zelf maar de vraag achteraf..., was dan nu een vis of niet. Dit systeem slaat in zo'n geval automatisch aan. Misschien binnenkort hier meer over.



Als laatste en zeker ook leuk om te weten is dat we vandaag op de beurs de prijzen voor de wedstrijd hebben ontvangen. Wij zijn er helemaal enthousiast over, hopelijk zijn jullie dat ook. Binnen kort volgt er meer info over wie de sponsor is, we houden jullie nog even in spanning.

Al met al was het vandaag weer echt een top dag, we hebben weer een aantal nieuwe producten gezien die we erg interessant vonden. Ik zou zeggen tot volgend jaar.